کاردرمانی جسمی نوعی از کاردرمانی است که فعالیت‌هایی را به مراجع ارائه می‌دهد تا بتواند ضعف حرکتی، اختلالات عصب‌شناختی و همچنین ارتوپدی خود را برطرف کند.

کار‌درمانی جسمی یک روش درمانی است که از حرکت و فعالیت بدنی به منظور بهبود روانی، عاطفی و جسمی افراد استفاده می‌کند. این روش به طور گسترده در زمینه‌های مختلف بهبود و تقویت سلامتی استفاده می‌شود، از جمله مواردی مانند بهبود حالت روحی، کاهش استرس و اضطراب، افزایش اعتماد به نفس، بهبود تعادل و کنترل عضلات، و همچنین کمک به مدیریت درد.

این روش ممکن است از تکنیک‌ها و فعالیت‌های مختلفی استفاده کند، از جمله تکنیک‌های تنفسی، حرکات ورزشی، ماساژ، تمرینات کششی و تقویتی، و استفاده از موسیقی و رقص.هدف اصلی این روش، تقویت ارتباط بین بدن و ذهن است، که می‌تواند بهبودی در کیفیت زندگی و روانشناسی فرد را ایجاد کند.

کلینیک فاطمه  باقرزاده بهترین کلینیک کاردرمانی کرج آماده خدمت رسانی به شما عزیزان برای درمان پرخاشگری کودکان و نوجوانان اوتیسم  با استفاده از روش های مشاوره ،کاردرمانی،بازی درمانی و موسیقی درمانی برای بهبود عملکرد کودک دلبندتان است .

کار درمانی جسمی

چه افرادی به کاردرمانی جسمی نیاز دارند؟

   این درمان به شکل نشان دادن هنر و کارهای دستی و فعالیت‌های سرگرم کننده توسط درمانگر انجام می‌شود. در نهایت، نتیجه آن است که اعتماد به نفس، خودسازی و رفتارهای فعالیتی در مراجع تقویت می‌شود.

بیشتر بخوانید: کاربرد گفتاردرمانی در اوتیسم چیست!

افرادی که یکی از مشکلات زیر را دارند، نیازمند خدمات کاردرمانی جسمانی هستند تا بتوانند با فعالیت‌های هدفمند و معناداری آن مشکلات خود را کمتر کرده و مستقل‌تر باشند.

چه افرادی به کار درمانی نیاز دارند ؟

افرادی که بیماری‌های مغز و اعصاب دارند

فلج مغزی، تأخیر حرکتی، هیدروسفالی و … در کودکان و ضربه‌های مغزی، پارکینسون، مالتیپل اسکلروزیس (یا MS) و … در بزرگسالان.

افرادی که مشکلات ارتوپدی دارند

جراحی تاندون و اعصاب و همچنین نابهنجاری‌های اسکلتی و عضلانی.

افرادی که مشکلات عضلانی دارند.

فلج مغزی

فلج مغزی گروهی از اختلالات حرکتی دایم غیر‌پیشرونده هستند.

که به دلیل ناهنجاری‌های مادرزادی و یا اسیب‌های وارده بر مغز در مراحل اولیه تکامل ایجاد می‌گردند. تعدادی از اینان فقط نقص حرکتی دارند و اختلال دیگری ندارند.

ولی در سایر بیماران علایم احتمالی همراه این اختلالات، مشکلات یادگیری، شنیدن، دیدن و تشنج است.

وضعیت هوش بسته به محل آسیب متغیر است.

بعضی از این کودکان از نظر هوشی با استعدادند.

فلج مغزی دارای چندین نوع متفاوت است:

  1. اسپاستیک (Spastic)، شایعترین نوع که ۷۰ تا ۸۰ درصد موارد را شامل می‌شود. در اثر آسیب به نورون‌های حرکتی فوقانی در مسیر پیرامیدال ایجاد می‌شود. گاهی دو طرفه‌است حداقل با دو مورد از موارد زیر مشخص می‌شود:
  2. الگوی حرکتی غیرطبیعی،
  3. افزایش تون(tone) عضلات،
  4. رفلکس‌های پاتولوژیک مانند بابنکس و هیپررفلکسی
  5. آتاکسیک (Ataxic): در کمتر از ۵ درصد موارد مشاهده می‌شود به علت آسیب مخچه روی می‌دهد. مشخصات آن عبارت است از وضعیت (posture) غیرطبیعی و فقدان هماهنگی منظم عضلات و یا هر دو
  6. دیس کینتیک (Dyskinetic)، ده تا پانزده درصد موارد را تشکیل می‌دهد مشخصه آن الگوهای حرکتی غیرطبیعی و حرکات بدون اراده، کنترل نشده و راجعه‌است
  7. هیپوتونیک(Hypotonic)
  8. ترکیبی از انواع فوق.

2 thoughts on “کاردرمانی جسمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *