دنیای اوتیسم میتواند یک سفر چالش برانگیز برای والدین باشد. حتما این سوال را بارها از خود پرسیدهاید: “آیا کودک من اوتیسم است؟” اگر به تازگی اوتیسم کودک خود را تشخیص دادهاید، توضیح این که اوتیسم چیست به کودک گامی حیاتی در این فرآیند است. در این مقاله، نحوه توضیح اوتیسم به زبان ساده به فرزندتان و نکاتی برای ارتباط اوتیسم و درک اختلال طیف اوتیسم بهعنوان خانواده را توضیح خواهیم داد.
چه زمانی به فرزندتان بگویید که اوتیسم دارد؟
هیچ زمان مشخصی برای اینکه به فرزندتان بگویید اوتیسم چیست ، وجود ندارد. با این حال، به طور کلی بهتر است این اطلاعات را زمانی بگویید که احساس میکنید فرزندتان آماده درک مفهوم است .
ممکن است زمانی باشد که کودکان شروع به پرسیدن سوالاتی در مورد تفاوت های خود میکنند، یا زمانی که متوجه چالشهای منحصر به فرد خود در مقایسه با همسالان خود میشوند. بلوغ عاطفی و مرحله رشد و همچنین حمایتی که از مدرسه، دوستان و اعضای خانواده دریافت میکنند را در تصمیمگیری در مورد زمان مناسب برای گفتگو در نظر بگیرید.
کلینیک باقرزاده بزرگترین و مجهزترین کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی در کرج است. وقتی میخواهید به کودکتان درباره اوتیسم بگویید، در نظر داشته باشید که زبان و سن کودکتان بسیار مهم است. ما در کلینیک باقرزاده همه این موارد را در نظر میگیریم و روشهای موثر و خوبی را برای بیان این موضوع به شما میگوییم.
به عنوان مثال باید از لغاتی استفاده کنید که کودک شما بفهمد. به جای استفاده از واژههای پیچیده، از کلمات ساده و معمولی استفاده کنید.
چگونه به کودک خود بگویید که اوتیسم چیست ؟
زمانی که اوتیسم را برای کودک خود توضیح میدهید، جنبههای زیادی از این گفتگو وجود دارد که باید از قبل آماده شوید. بهتر است محیطی آرام و بدون حواس پرتی انتخاب کنید . در توضیحات خود صادق، مستقیم و متناسب با سن او باشید. از کلمات و عبارات ساده استفاده کنید و بر تواناییها و نقاط قوت منحصر به فرد آنها تمرکز کنید. تشویق به سوالات، ارائه پشتیبانی و ارائه منابع برای کمک به آنها برای درک بهتر ، میتواند در روند درک اوتیسم برای کودک کمک کند.
زمان مناسب را انتخاب کنید
هنگام بحث در مورد موضوعات حساسی مانند اینکه اوتیسم چیست ، زمان بندی بسیار مهم است. لحظهای را انتخاب کنید که کودک شما آرام و راحت باشد ، بدون حواس پرتی، و هم شما و هم فرزندتان زمان کافی برای گفتگوی باز و بدون عجله داشته باشید. ممکن است به عنوان مثال منتظر ماندن تا آخر هفته یا اختصاص یک زمان خاص در عصر که سایر اعضای خانواده مشغول هستند و جو آرام است.
آنچه را که قرار است بگویید آماده کنید
قبل از توضیح اوتیسم به کودک، کمی وقت بگذارید تا درباره نحوه ارائه اطلاعات فکر کنید. تعریف اوتیسم به زبان ساده را برای کودکان در نظر بگیرید و به کلمات مثبتی که میتوانید برای توصیف اوتیسم استفاده کنید فکر کنید. به یاد داشته باشید که کلمات را ساده و مناسب سن او انتخاب کنید. افکار خود را یادداشت کنید یا با صدای بلند بیان آنها را تمرین کنید تا در زمان گفتگو احساس راحتی و اطمینان داشته باشید .
مناسب سن او صحبت کنید
توضیحات خود را در مورد اینکه اوتیسم چیست با سن و سطح درک فرزندتان تنظیم کنید . برای کودک نوپای اوتیستیک یا پیش دبستانی، از اصطلاحات ساده و ملموس استفاده کنید. همانطور که آنها بزرگتر میشوند، میتوانید اطلاعات عمیق تری در مورد اختلال اوتیسم ارائه دهید. از تواناییهای شناختی آنها آگاه باشید و توضیحات خود را بر اساس آن تنظیم کنید تا آن را در حد امکان مرتبط کنید.
صادق و رک باشید
هنگام توضیح اوتیسم به کودک،ضروری است که صادق و رک باشید. این به کودک شما کمک میکند تا حس اعتماد و صداقت را درک کند . از سرپوش گذاشتن یا کم اهمیت جلوه دادن وضعیت خودداری کنید، زیرا این امر میتواند منجر به سردرگمی و باورهای غلط شود. هرگونه تصور غلطی که ممکن است در مورد اوتیسم داشته باشند را برطرف کنید و اطمینان حاصل کنید که اطلاعات دقیقی دارند.
از کلمات و عبارات ساده استفاده کنید
اوتیسم را به زبان ساده توضیح دهید تا درک آن برای فرزندتان آسانتر شود. از زبان واضح و مثالهای روزمره برای توضیح آنچه در مورد آن صحبت میکنید استفاده کنید . به عنوان مثال، میتوانید بگویید: “اوتیسم به این معنی است که مغز شما متفاوت از مغز بچههای دیگر کار میکند و این هیچ اشکالی ندارد.” از تشبیههایی استفاده کنید که به علایق آنها مرتبط است، مانند مقایسه انواع مغزها با انواع مختلف موتور در وسایل نقلیه.
از به کار بردن کلمه ناتوانی خودداری کنید
هنگام بحث در مورد اینکه اوتیسم چیست ، سعی کنید از کلمه “ناتوانی” استفاده نکنید زیرا ممکن است مفهوم منفی داشته باشد. در عوض، روی تواناییها و نقاط قوت منحصر به فرد آنها تمرکز کنید. تاکید کنید که هرکسی نقاط قوت و ضعف متفاوتی دارد و اوتیسم تنها یک جنبه از شخصیت آنهاست.
به کودک خود اطمینان دهید که تنها نیست
به کودک خود اجازه دهید بداند که بسیاری از کودکان و بزرگسالان دیگر نیز اوتیسم دارند . نمونههایی از افراد موفق اوتیستیک را نام ببرید و به او یادآوری کنید که اوتیسم پتانسیل افراد را محدود نمیکند. آنها را تشویق کنید تا با دیگر افرادی که تجربیات خود را به اشتراک میگذارند ، از طریق گروههای محلی یا انجمنهای آنلاین ارتباط برقرار کنند تا به آنها کمک کنید احساس تعلق و پذیرش داشته باشند.
تشویق به سوال و ارائه پشتیبانی
هنگامی که اوتیسم را برای کودک خود توضیح میدهید، به او فرصت دهید که سؤال کند و احساسات خود را در مورد آن بیان کند . هنگام توضیح اطلاعات صبور و همدل باشید . به او اطمینان خاطر و حمایت بدهید و به بگویید که در کنارش هستید، مهم نیست که چه باشد. این به ایجاد اعتماد و تقویت پیوند شما به عنوان یک خانواده کمک میکند.
منابع و اطلاعات را پیگیری کنید
منابعی را در اختیار فرزندتان قرار دهید تا به درک آسان اوتیسم کمک کند. کتابها، ویدیوها و وبسایتهایی که برای بچهها طراحی شدهاند میتوانند ابزار ارزشمندی برای توضیح اوتیسم باشند تا درک آن آسان باشد. مرتباً با فرزند خود تماس بگیرید تا ببینید که در مورد خود چه احساسی دارد و منابع بیشتری را در صورت نیاز برای تقویت درک و پذیرش ارائه دهید.
نمونه هایی از افراد موفق مبتلا به اوتیسم معرفی کنید
معرفی افراد موفق اوتیستیک میتواند به فرزند شما کمک کند تا نسبت به خود احساس مثبتتری داشتهباشد. با برجسته کردن دستاوردهای افراد در این طیف، میتوانید به فرزندتان بگویید که اوتیسم چیست و به او الهام ببخشید و انگیزه دهید تا اوتیسم را فرصتی برای برتری به روش منحصر به فرد خود ببیند.
بر اهمیت خودپذیری و حمایت از خود تأکید کنید
اهمیت پذیرش خود و پذیرفتن ویژگیهای منحصر به فرد را به فرزندتان بیاموزید. او را تشویق کنید که به آنچه هستن افتخار کند و در مواقعی که به حمایت یا تسهیلات نیاز دارد از خودش دفاع کند. با تقویت اعتماد به نفس و حمایت از او، کودک شما برای هدایت خود مجهزتر خواهد شد.
بهترین گفتاردرمانی کرج (کلینیک باقرزاده) به شما در بیان این نکات مهم کمک شایانی خواهد کرد. ما در این کلینیک به شما کمک میکنیم که برای توضیح اوتیسم به کودک ، از مثالهایی استفاده کنید که بتواند با آنها ارتباط برقرار کند. میتوانید از تصاویر و نمادها در حالتهایی استفاده کنید که کودک به وسیله آنها بتواند مفاهیم را درک کند و بهتر بفهمد.
چگونه با واکنش کودک خود کنار بیایید؟
کودکان ممکن است به اوتیسم واکنشهای متفاوتی نشان دهند. برای طیف وسیعی از احساسات آماده باشید و واکنش آنها را شخصی نگیرید. به احساسات کودک خود احترام بگذارید، حمایت و درک خود را نشان دهید، و در صورت نیاز به دنبال کمک باشید تا مطمئن شوید که میتواند با اوتیسم خود کنار بیاید و درک کند.
برای هر واکنشی آماده باشید
با دانستن اینکه اوتیسم چیست برخی ممکن است احساس آرامش کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است ناراحت یا گیج شوند. برای مدیریت احساسات آماده باشید و زمانی که فرزندتان این اطلاعات جدید درباره خودش را پردازش میکند صبور باشید.
او را قضاوت نکنید
طبیعی است که کودک احساسات متفاوتی در مورد تشخیص خود داشته باشد. به او زمان بدهید تا احساسات خود را پردازش کند و با اطلاعات جدید سازگار شود. حمایت و درک خود را بدون قضاوت یا سرزنش ارائه دهید.
به احساسات فرزندتان احترام بگذارید
احساسات فرزندتان را بپذیرید و تأیید کنید، حتی اگر با آن دست و پنجه نرم میکند. به او اجازه دهید بداند که احساسات طبیعی است و شما برای حمایت از او آنجا هستید. ارتباطات را در او تشویق کنید و فعالانه به نگرانیها و ترسهای او گوش دهید.
ارائه حمایت و درک
صبور، فهمیده و دلسوز باشید تا فرزندتان احساسات خود را در مورد تشخیص اوتیسم درک کند. ارتباطات را تشویق کنید و حمایت خود را به هنگام تطبیق با این جنبه جدید هویت او ارائه دهید. برای گوش دادن در دسترس باشید و با رشد و تکامل فرزندتان آماده گفتگوهای مداوم در مورد اوتیسم باشید.
در صورت نیاز به دنبال کمک از متخصصین باشید
اگر فرزند شما در تلاش برای پذیرش یا درک تشخیص اوتیسم است، به دنبال کمک از یک درمانگر یا مشاور متخصص با کودکان اوتیستیک و خانوادههای آنها باشید . متخصصین ما در کلینیک باقرزاده میتوانند راهنمایی و پشتیبانی برای کمک به کودک شما برای درک بهتر این سوال که اوتیسم چیست و مراقبت از آن را ارائه دهند، همچنین به شما به عنوان والدین کمک میکنند تا از نیازهای فرزندتان بهتر حمایت کنید.
فضا و زمان را برای کودک خود در نظر بگیرید
درک این موضوع که فرزند شما ممکن است برای بررسی خود به زمان نیاز داشته باشد ضروری است. به آنها فضا و زمان بدهید تا در مورد احساسات و عواطف خود فکر کنند. ممکن است بخواهند تنها باشند یا زمانی را با دوستان خود بگذرانند، و این اشکالی ندارد. نیاز آنها به زمان پردازش را تشخیص دهید و به خواستههای آنها احترام بگذارید.
فرزندتان را تشویق کنید تا احساسات خود را خلاقانه بیان کند
برخی از کودکان ممکن است به سختی احساسات خود را به صورت کلامی بیان کنند. کودک خود را تشویق کنید تا احساسات خود را در مورد اوتیسم از طریق راه های خلاقانه مانند هنر، موسیقی، نوشتن یا سایر فعالیتهایی که از آنها لذت می برد، بیان کند . این میتواند کمک کند تا احساسات خود را به روشی سالم پردازش کند و به شما بینشی نسبت به افکار و احساسات آنها ارائه دهد.
نتیجه گیری
توضیح اینکه اوتیسم چیست به فرزندتان گام مهمی برای کمک به درک نقاط قوت و چالشهای منحصر به فرد اوست. با انتخاب زمان مناسب، صداقت و رک گویی و ارائه حمایت، می توانید ارتباط و تفاهم را در خانواده خود تقویت کنید. همانطور که با هم سفر اوتیسم را طی میکنید، به یاد داشته باشید که تنها نیستید. منابع و شبکههای پشتیبانی زیادی برای کمک به رشد شما و فرزندتان وجود دارد. خطوط ارتباطی را باز نگه دارید، مثبت بمانید و از منحصر به فرد بودن فرزندتان در درک اختلال طیف اوتیسم اطمینان حاصل کنید.
برای درمان اوتیسم کودک خود کلینیک باقرزاده را امتحان کنید. کلینیک باقرزاده بهترین گفتاردرمانی کرج است که به شما در درک نیازهای فرزندتان کمک می کند. شما نهایتاً، باید با توجه به سن و درک کودکتان، مناسبترین راه را برای توضیح اوتیسم به او انتخاب کنید. همچنین، باید به مرکزی مناسب مراجعه کنید و از متخصصین مجرب و باتجربه در این زمینه کمک بگیرید.
در صورتیکه امکان مراجعه به کلینیک برای شما وجود ندارد میتوانید از خدمات کاردرمانی درمنزل در کرج استفاده نمائید. برای اطلاعات بیشتر با ما در اینستاگرام در ارتباط باشید:
www. instagram. com/bagherzadeh_clinic